Как да защитя с парола директория на моя сайт

В тази статия ще ви покажем как да защитите с парола директория на уебсайт, който работи на вашия виртуален сървър. Така само тези потребителите, на които им е предоставена парола, ще могат да разглеждат съдържанието на тази директория в уеб браузър.

Необходимо е предварително да сте влезли във Вашия контролен панел.
1. Изберете домейна, към който искате да добавите акаунта в защитената директория. Можете да направите това, като изберете името на домейна от падащото поле в горния ляв ъгъл на Virtualmin.
2. Изберете подменю "Services".
3. След това изберете опцията "Protected Directories".
4. Натиснете бутон "Add protection for a new directory".

5. Отваря се нова страница, където трябва да изберете дали да защитите с парола целия уебсайт (Entire website), поддиректория (Sub-directory) или част от cgi-bin (CGI subdirectory).
- Ако искате да защити целият сайт, изберете Entire website.
- В случай, че изберете поддиректория (Sub-directory) или cgi-bin (CGI subdirectory, въведете пътя до директорията, която защитавате, спрямо основната директория за домейна (public_html или cgi-bin). Например, ако защитата с парола трябва да е на https://example.com/SecretDir/, тогава въведете тайна (Authentication realm*) в текстовото поле. Това е текстът, който потребителят ще види, когато получи съобщение за въвеждане на парола"Restricting Access to Content".
6. Натиснете бутон Create.

7. Сега отидете в секция "Edit user" от лявото меню -> изберете потребител като натиснете върху името му.
8. Изберете раздел "Other user permissions". В полето за избор до "Allow access to web directories" изберете директориите, за които този потребител трябва да има достъп "Allowed directories".
9. Запаметете промените като натиснете бутон "Save".


Беше ли Ви полезна статията?

mood_bad Не харесвам 0
mood Харесвам 0
visibility Виждания: 303