Как да издам SSL сертификат

В тази статия ще ви обясним как да инсталирате безплатен SSL сертификат от Let's Encrypt през контролния панел - Virtualmin.
Let's Encrypt е безплатен, автоматизиран и отворен сертифициращ орган, предоставен от "Internet Security Research Group" (ISRG).

Необходимо е предварително да сте влезли във Вашия контролен панел.
1. Изберете домейна, за който искате да издадете SSL сертификат. Можете да направите това, като изберете името на домейна от падащото меню от раздел Virtualmin в горния ляв ъгъл.
2. Изберете подменю "Edit Virtual Server" и се уверете, че отметката за "Apache SSL website enabled" е избрана. Ако не е избрана, я отбележете и натиснете бутона "Save Virtual Server"
3. След това влезте в подменю "Server Configuration" и изберете SSL Certificate.
4. В страницата изберете таб "Let's Encrypt"
- Ако сложите отметка на "Domains associated with this server", ще издадете автоматично сертификат за вашия домейн, включително и посочените поддомейни.
- Ако сложите отметка на "Domain names listed here", ще издадете автоматично сертификат за вашия домейн и поддомейни, които искате да въведете ръчно в полето.
5. Когато сте готови с избора си натиснете бутон "Request Certificate" и създаването/подновяването на сертификата ще протече автоматично.


Беше ли Ви полезна статията?

mood_bad Не харесвам 0
mood Харесвам 0
visibility Виждания: 309