Създаване на администратор за контролния панел

За да добавите екстра админ потребител, които да имат достъп до контролния панел на Вашия хостинг сървър, трябва да изпълните следните стъпки:

1. Влезте в контролния панел с Вашето потребителско име и парола. Ако се затруднявате да достъпите контролния панел, прочетете "Достъп до контролен панел"

2. От менюто Administration Options изберете Manage Extra Admins. Ако вече някой е създал екстра админ, ще се визуализират данни за него. Ако не сте създавали екстра админ на сървъра преди, може да го направите от бутона "Add a new extra administrator".

3. При създаване се въвеждат потребителско име, парола и описание. Може да се добави контактен имейл. Чрез избор с Yes/No се избира дали екстра администратора може да: - прави виртуални сървъри - да преименува домейни - да конфигурира функции на сървъра - да достъпва други Webmin модули.

4. От списъка с отметки "Edit capabilities for virtual server" може да се изберат множество опции и права за екстра администратора, който добавяте:

5. В последната секция на страницата "Allowed virtual servers" се избира над кои виртуални сървъри да има права екстра администратора.

6. Направете желания избор и натиснете бутона "Create", за да създадете потребителя.


Беше ли Ви полезна статията?

mood_bad Не харесвам 0
mood Харесвам 0
visibility Виждания: 356